Hoofdartikels - archief - LegalWorld - Jura - Wolters Kluwer

Hoofdartikels - archief

Hier vindt u het archief van de hoofdartikels op LegalWorld.


Zoeken

 • De hervorming van de vennootschapswetgeving biedt kansen - 27/04/2017

  Runa Vander EecktDe basiswetgeving inzake het ondernemingsrecht, waaronder de vennootschapswetgeving, wordt grondig hervormd. De wijzigingen moeten bijdragen tot het eenvoudiger en vlotter toegankelijk maken van het Belgische vennootschapsrecht. En om de aansluiting met Europa niet te verliezen… Runa Vander Eeckt, advocaat bij Eubelius, volgt alles op de voet.

 • Eric Dirix: ‘De klassieke rechtenopleiding moet in een stroomversnelling gaan’ - 27/04/2017

  Eric DirixIedere jurist heeft wel al eens van law and economics en law and literature gehoord. Die multidisciplinaire benadering van het recht was een tijdje modieus, maar lijkt bij ons een beetje op zijn retour. Het Leuvense Jura Falconis wil de beweging reanimeren, en besteedt er op 28 april een studienamiddag aan. De Juristenkrant sprak erover met buitengewoon hoogleraar Eric Dirix, die de ‘law and’-benadering als essentieel beschouwt voor de jurist van de toekomst. ‘We willen vooral nagaan hoe juristen met die multidisciplinariteit moeten omgaan. Hoe kunnen ze informatie uit andere wetenschappen gebruiken, zonder afbreuk te doen aan de eigenheid van het recht?’

  (foto: Wouter Van Vaerenbergh)

 • Bewijs van rechtshandelingen door geschrift - 26/04/2017

  Nic ClijmansIn burgerlijke zaken regeert het bewijs van rechtshandelingen door geschrift. Nic Clijmans schreef hierover een bijdrage die verschenen is in afl. 2017/1 van het Tijdschrift voor Procesrecht en Bewijsrecht (P&B). De titel van de bijdrage is ‘De schriftelijke getuigenverklaring, de advocatenakte en de authentieke vaststelling bij deurwaardersexploot: nieuwe technieken van bewijslevering’. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage.

 • Werkbaar en wendbaar werk - 21/04/2017

  Dieter DejongheDe hoofddoelen van de wet ‘Werkbaar en Wendbaar Werk’ zijn meer flexibiliteit voor de werknemer en administratieve vereenvoudiging voor de werkgever. Dieter Dejonghe, advocaat-vennoot bij Claeys & Engels licht de grootste veranderingen toe. 

 • Legale vreemdelingen voortaan sneller het land uit bij gevaar voor openbare orde of nationale veiligheid - 20/04/2017

  Het land uitVreemdelingen die legaal in ons land verblijven, zullen voortaan sneller het land worden uitgezet om redenen van openbare orde of nationale veiligheid. De mogelijkheden waren tot nog toe te beperkt en de procedure is te log om snel te kunnen reageren als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij radicalisering of terrorisme.

  (foto: François Van)