Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura – ontdek de nieuwe mogelijkheden

Er staat een vernieuwde Jura voor u klaar. Maak u geen zorgen: de inhoud is nog steeds dezelfde. En ook uw login en paswoord zijn niet gewijzigd. Wat verandert er dan wel? Met de nieuwe interface kan u de duizenden digitale informatiepagina’s sneller en gerichter doorzoeken. Ontdek dus nu hoe u in Jura sneller vindt waar u naar op zoek bent.
Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be

Nieuw in juli 2015

1 juli.jpgWat veranderde er in juli? We geven u een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden die in het Staatsblad verschenen. De DNA-databank komt er voorlopig niet, bleek gisteren.

Onrechtmatige reviews op bookingsites

Sofie De PourcqSofie De Pourcq schreef voor het Tijdschrift voor Privaatrecht (TPR, nr. 2014/3) een bijdrage over de aansprakelijkheid van uitbaters van bookingsites voor onrechtmatige reviews. De uitbater van een beoordeeld hotel kan de uitbater van de bookingsite in sommige gevallen aansprakelijk stellen voor zulke onrechtmatige reviews. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Sofie De Pourcq. 

Lees het volledige artikel op Jura.

Ontslagrecht

Ann WittersVanschoebeke BartOp 9 juli 2015 komt het topic Actualia ontslagrecht aan bod tijdens de Leuvense Wetsdagen van M&D Seminars in Leuven. Tijdens dit seminar hebben de sprekers, advocaat-vennoot Ann Witters en Bart Vanschoebeke van het kantoor Claeys & Engels, het over de recente ontwikkelingen inzake ontslagrecht, gebaseerd op nieuwe wetgevende initiatieven of recente rechtspraak.

Bekijk hier een video-interview met de sprekers, Ann Witters en Bart Vanschoebeke.

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Juristen in beweging

Uitgesproken

Beschermingsmaatregel ten aanzien van een bebouwd onroerend goed als onevenredige eigendomsaantasting

BouwovertredingHet Grondwettelijk Hof heeft opnieuw de grenzen van de vergoedingsleer scherp willen stellen en heeft – aansluitend bij zijn vaststaande rechtspraak – aangegeven dat niet elke eigendomsaantasting voor vergoeding in aanmerking komt.

Dit arrest verscheen op 24 juni 2015 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 325) samen met een korte bespreking van John Toury. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het Grondwettelijk Hof van 7 mei 2015.

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be