Login Jura - LegalWorld - Jura - Wolters Kluwer

LoginJura gaat voor u tot het uiterste

Bijkomende informatie zoeken op websites van regionale, federale en Europese instellingen is verleden tijd!
Jura verlegt haar eigen grenzen en doorzoekt vanaf nu ook een 200-tal relevante externe juridische publieke sites.
Deze extra functionaliteit – Legal Web Search – is voorlopig gratis en voor alle gebruikers beschikbaar (met uitzondering van Jura One en Jura Duo).
Maak er dus zeker gebruik van en zoek ook buiten Jura. Vanuit Jura.
Meer informatie? 

Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be
Bent u notaris? Log dan in via www.juranotariaat.be 
Bent u gerechtsdeurwaarder? Log dan in via www.jura-gerechtsdeurwaarders.be 

Turkije schort EVRM op

De Turkse president Erdogan heeft laten weten dat na de couppoging het EVRM tijdelijk wordt opgeschort in Turkije. Wat dat precies inhoudt, zochten we even voor u op.

(foto: sadikgulek)

Rechtsplegingsvergoeding in al zijn facetten

Bart Van den BerghSven SobrieEr verscheen een boek van de hand van Bart Van den Bergh en Sven Sobrie waarin zij alle aspecten van de rechtsplegingsvergoeding aan een diepgaand onderzoek onderwerpen. Naar aanleiding van deze uitgave met als titel 'De rechtsplegingsvergoeding in al zijn facetten' gaven zij een geschreven interview. Klik hier voor dit interview van Bart Van den Bergh en Sven Sobrie.

Zomer? Tijd om bij te lezen! Ontdek elke week de gratis tijdschriftartikels op Jura.

160606-Button-200x100_NL_dynTijdens het gerechtelijk jaar heeft u het vaak te druk om tijdschriften door te nemen. Maak dus gebruik van de zomer om bij te lezen. Elke week kan u gratis tijdschriftartikels terugvinden op Jura! Deze blijven allemaal beschikbaar tot half augustus. Wij maakten voor u een selectie uit meer dan 35 tijdschriften.

Uitgesproken

Burenhinder

BurenHet Hof van Cassatie oordeelde dat artikel 544 BW niet ondergeschikt is aan artikel 1382 BW. De vervangingswaarde van een vernielde zaak is (steeds) gelijk aan de werkelijke waarde ervan. Dit arrest verscheen op 29 juni 2016 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 345) samen met een korte bespreking van Sophie Guiliams. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het Hof van Cassatie van 11 februari 2016. 

Twitter 
Volg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be