Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura – ontdek de nieuwe mogelijkheden

Er staat een vernieuwde Jura voor u klaar. Maak u geen zorgen: de inhoud is nog steeds dezelfde. En ook uw login en paswoord zijn niet gewijzigd. Wat verandert er dan wel? Met de nieuwe interface kan u de duizenden digitale informatiepagina’s sneller en gerichter doorzoeken. Ontdek dus nu hoe u in Jura sneller vindt waar u naar op zoek bent.
Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be

Wetgever mocht doorverkoop van tickets verbieden

EbayEen wet van 30 juli 2013 wil vermijden dat toegangskaarten voor evenementen met winst worden doorverkocht. De wetgever had immers vastgesteld dat er een ‘secundaire markt’ voor de verkoop van die kaarten bleek te bestaan en dat die de prijzen kunstmatig hoog opdeef. De wetgever wilde aan die praktijken een halt toeroepen. De exploitanten van eBay en 2dehands.nl stapten naar het Grondwettelijk Hof. Het Hof stelde vast dat het vrij verkeer van diensten door de nieuwe wet wordt belemmerd, maar dat de wetgever daar gerechtvaardigde redenen voor had. Hugo Lamon bespreekt de uitspraak in de jongste Juristenkrant.

Blader hier door De Juristenkrant (nr. 309 van 13 mei 2015)! 

Handelsagentuur - artikelsgewijze bespreking

Yves Van Couter YvesPieter De SmedtFilip PauwelsYves Van Couter, Pieter De Smedt en Filip Pauwels actualiseerden hun artikelsgewijze commentaar bij de Handelsagentuurwet en goten deze in boekvorm. Het resultaat is een gedetailleerde en kritische bespreking van de huidige stand van zaken in de rechtspraak en rechtsleer ter zake. Klik hier voor een korte voorstelling van dit boek van Yves Van Couter, Pieter De Smedt en Filip Pauwels met als titel 'Handelsagentuur'.

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Juristen in beweging

Uitgesproken

Commerciële maatschap

VennotenHet hof van beroep te Gent licht in een arrest van 6 oktober 2014 de principes betreffende de maatschap toe.

Dit arrest verscheen op 13 mei 2015 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 322) samen met een korte bespreking van Sarah De Geyter. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het hof van beroep te Gent van 6 oktober 2014.

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be