Login Jura - LegalWorld - Jura - Wolters Kluwer

LoginJura, uw virtuele juridische bibliotheek

Jura is een virtuele juridische bibliotheek met een gigantisch aanbod aan wetgeving, rechtspraak en rechtsleer, nieuws en modellen. Dagelijks komt er nieuwe informatie bij. Belgische wetgeving, rechtspraak en rechtsleer wordt tot in de details geïnterpreteerd, geëxploreerd en vervolgens opgeslagen volgens de structuur van het recht. U beschikt op elk moment over alle informatie die u nodig heeft om te adviseren, bemiddelen, onderhandelen en pleiten.

Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be
Bent u notaris? Log dan in via www.juranotariaat.be 
Bent u gerechtsdeurwaarder? Log dan in via www.jura-gerechtsdeurwaarders.be 

WannaCry Ransomware: bescherm uw advocatenkantoor tegen de volgende cyberaanval!

CloudoplossingRansomware. Cyberaanvallen. Diefstal van gegevens. Dit zijn de nieuwe bedreigingen die de bedrijfswereld wereldwijd door elkaar schudden.

Afgelopen weekend heeft het 'WannaCry ransomware-virus' de bedrijfswereld globaal aan het wankelen gebracht, en opnieuw aangetoond hoe kwetsbaar niet voldoende beveiligde organisaties, inclusief advocatenkantoren, zijn bij cyberaanvallen.

Nieuwe privacyregels over één jaar

GDPRNaar een geintegreerde privacybescherming in de ondernemingOp 25 mei 2018 treedt de GDPR (General Data Protection Regulation) of AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in werking. Alvast twee publicaties rond dit thema verschijnen binnenkort bij Wolters Kluwers om u doorheen deze nieuwe wetgeving te gidsen. Klik hier voor meer informatie over deze 2 publicaties. 

Feest in Gent

200 jaar UGent 1De Gentse rechtenfaculteit viert dit jaar samen met de Universiteit Gent haar tweehonderdste verjaardag. Op 13 mei gooit de faculteit de deuren open voor het Tijgerfeest.

(foto's: Wouter Van Vaerenbergh)

Uitgesproken

Afwijzing sollicitant wegens zwaarlijvigheid

WeegschaalDe arbeidsrechtbank te Luik heeft geoordeeld dat zwaarlijvigheid wel degelijk een handicap kan uitmaken in de zin van de Antidiscriminatiewet. Dit betekent dat wanneer een werkgever een sollicitant afwijst wegens zwaarlijvigheid er sprake is van discriminatie op grond van handicap. Dit vonnis verscheen op 17 mei 2017 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 362) samen met een bespreking van Miet Vanhegen. Klik hier voor het kopje bij dit vonnis van de arbeidsrechtbank te Luik van 20 juni 2016.

Twitter 
Volg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be