Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura – ontdek de nieuwe mogelijkheden

Er staat een vernieuwde Jura voor u klaar. Maak u geen zorgen: de inhoud is nog steeds dezelfde. En ook uw login en paswoord zijn niet gewijzigd. Wat verandert er dan wel? Met de nieuwe interface kan u de duizenden digitale informatiepagina’s sneller en gerichter doorzoeken. Ontdek dus nu hoe u in Jura sneller vindt waar u naar op zoek bent.
Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be

Kamercommissie Justitie kan aan huiswerk beginnen na hoorzittingen over potpourri

kamer.jpgIn de Kamercommissie Justitie zijn de afgelopen twee dagen hoorzittingen gehouden over de ‘potpourri’-wetvoorstellen van minister van Justitie Geens. Vooral de invoering van de alleenzetelende rechter, de beperking van het optreden van het OM in burgerlijke zaken, en het betalingsbevel voor onbetwiste schuldvorderingen waren onderwerp van debat tussen de parlementsleden en de sprekers.

(foto: Jan Nolf)

Aansprakelijkheid van de advocaat

Lernout MarliesMarlies Lernout focust in haar bijdrage verschenen in TBBR op de grenzen van de aansprakelijkheid van de advocaat en de verweermiddelen die hij kan inroepen tegenover de cliënt (of een derde). Het wordt steeds moeilijker om een loopbaan als advocaat te doorlopen zonder ooit met een schadegeval te worden geconfronteerd. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Marlies Lernout met als titel "De aansprakelijkheid van de advocaat: enkele verweermiddelen toegelicht".

Lees het volledige artikel op Jura.

Omgevingsvergunning vervangt milieu- en stedenbouwvergunning

Van den Broeke GuyMartens BobGille BartDe integratie van de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning komt met rasse schreden dichterbij. De bedoeling is om beide vergunningen te integreren in de omgevingsvergunning. Wat betekent dat voor ondernemers? Kluwer Opleidingen organiseert over dit overwerp twee studiedagen: één op 3 december 2015 in Leuven en één op 10 december 2015 in Antwerpen. Sprekers zijn Guy Van den Broeke, Bob Martens, Bart Gille en Pieter Grauls. Klik hier voor een kort interview met Bart Gille.

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Uitgesproken

Beschermingsmaatregel ten aanzien van een bebouwd onroerend goed als onevenredige eigendomsaantasting

BouwovertredingHet Grondwettelijk Hof heeft opnieuw de grenzen van de vergoedingsleer scherp willen stellen en heeft – aansluitend bij zijn vaststaande rechtspraak – aangegeven dat niet elke eigendomsaantasting voor vergoeding in aanmerking komt.

Dit arrest verscheen op 24 juni 2015 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 325) samen met een korte bespreking van John Toury. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het Grondwettelijk Hof van 7 mei 2015.

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be