Login Jura - LegalWorld - Jura - Wolters Kluwer

LoginJura – ontdek de nieuwe mogelijkheden

Er staat een vernieuwde Jura voor u klaar. Maak u geen zorgen: de inhoud is nog steeds dezelfde. En ook uw login en paswoord zijn niet gewijzigd. Wat verandert er dan wel? Met de nieuwe interface kan u de duizenden digitale informatiepagina’s sneller en gerichter doorzoeken. Ontdek dus nu hoe u in Jura sneller vindt waar u naar op zoek bent.
Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be

Budgetneutrale reorganisatie tariefstructuur vertalers en tolken?

BBVT-UPTIAUit het ontwerp van een nieuw KB dat op tafel ligt, blijkt dat het kabinet van de minister van Justitie de tariefstructuur voor vertalers en tolken wil reorganiseren, maar liefst budgetneutraal. De Beroepsvereniging Beëdigd Vertalers en Tolken (BBVT) vreest dat de efficiëntie van telefoontaps en het recht op vertaling in strafzaken in het gedrang dreigen te komen.

Gangreen van Fournier is abnormale schade

Wannes BuelensWannes Buelens schreef voor het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht (T.Gez. 2015-16/1) een eerste commentaar bij een advies van het Fonds voor Medische Ongevallen over abnormale schade bij medische ongevallen. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Wannes Buelens met als titel "Abnormale schade in de Wet Medische Ongevallen: een eerste commentaar bij een advies van het Fonds voor Medische Ongevallen". 

Lees het volledige artikel op Jura.

Nieuwe wet overheidsopdrachten in de maak

OverheidsopdrachtenM&D Seminars organiseert de jaarlijkse studiedag ‘Actualia overheidsopdrachten’ die dit jaar op vrijdag 11 december 2015 plaatsvindt. De spreker, Constant De Koninck, eerste auditeur bij het Rekenhof, zal het hebben over de impact van de komende overheidsopdrachtenwet en een overzicht geven van de belangrijkste nieuwigheden. Klik hier voor meer informatie over de nieuwe overheidsopdrachtenwet. 

Tijdschrift voor Familierecht nr. 2015/9

T Fam 2015-9Er is een nieuwe aflevering verschenen van het Tijdschrift voor Familierecht (T.Fam.). Bekijk hier de inhoudsopgave van deze recentste editie (nr. 2015/9). 

Uitgesproken

Stuiting verjaring

KalenderHet hof van beroep te Antwerpen deed op 26 januari 2015 uitspraak over de stuiting van de verjaring in het geval van een nietige dagvaarding. Dit leverde enkele interessante gezichtspunten op.

Dit arrest verscheen op 25 november 2015 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 331) samen met een korte bespreking van Johanna Waelkens. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het hof van beroep te Antwerpen van 26 januari 2015. 

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be