Login Jura - LegalWorld - Jura - Wolters Kluwer

LoginJura gaat voor u tot het uiterste

Bijkomende informatie zoeken op websites van regionale, federale en Europese instellingen is verleden tijd!
Jura verlegt haar eigen grenzen en doorzoekt vanaf nu ook een 200-tal relevante externe juridische publieke sites.
Deze extra functionaliteit – Legal Web Search – is voorlopig gratis en voor alle gebruikers beschikbaar (met uitzondering van Jura One en Jura Duo).
Maak er dus zeker gebruik van en zoek ook buiten Jura. Vanuit Jura.
Meer informatie? 

Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be
Bent u notaris? Log dan in via www.juranotariaat.be 
Bent u gerechtsdeurwaarder? Log dan in via www.jura-gerechtsdeurwaarders.be 

HRJ adviseert over potpourri 5

conseil supérieur de la justice(3)Potpourri 5 zal een verjaringstermijn invoeren voor invorderingen van o.a. energie-schulden. Het ontwerp sprak over vijf jaar, maar de HRJ adviseert de minister om dat naar twee jaar te brengen.  

Wraakporno

Jolien BeyensEva LievensHoewel bestaande wetgeving in bepaalde gevallen soelaas kunnen brengen, werden in verschillende rechtsstelsels specifieke wetgevende initiatieven genomen om de niet-consensuele verspreiding van intieme beelden aan te pakken. Jolien Beyens en Eva Lievens analyseren in afl. 348 van het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) deze wetgeving die recentelijk werd aangenomen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en België. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Jolien Beyens en Eva Lievens.

Intermenselijke aspect is grootste uitdaging bij opvolging binnen familiebedrijven

Olivier De KeukelaereEen goede structuur, degelijke contracten, een technisch uitgewerkt opvolgingsplan … En toch gaan nog heel wat opvolgingen binnen familiebedrijven fout. De oorzaak ligt vaak bij de intermenselijke dynamiek binnen de familie, en dus moeten adviseurs hun rol herdefiniëren, pleit advocaat Olivier De Keukelaere.

Uitgesproken

Tergend en roekeloos geding

WeegschaalIndien een partij een schadevergoeding wegens tergend en roekeloos geding vordert, kan de rechter in eenzelfde beslissing zowel de schadevergoeding toekennen als een geldboete opleggen. Er is dus een dubbele sanctiemogelijkheid. Het hof van beroep te Antwerpen oordeelde in een arrest verschenen op 19 oktober 2016 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 348), dat een cumul van beide sancties aan de orde was. Tijl De Jaeger schreef hierbij een korte bespreking. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het hof van beroep te Antwerpen van 25 september 2015. 

Twitter 
Volg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be