Login Jura - LegalWorld - Jura - Wolters Kluwer

LoginJura, uw virtuele juridische bibliotheek

Jura is een virtuele juridische bibliotheek met een gigantisch aanbod aan wetgeving, rechtspraak en rechtsleer, nieuws en modellen. Dagelijks komt er nieuwe informatie bij. Belgische wetgeving, rechtspraak en rechtsleer wordt tot in de details geïnterpreteerd, geëxploreerd en vervolgens opgeslagen volgens de structuur van het recht. U beschikt op elk moment over alle informatie die u nodig heeft om te adviseren, bemiddelen, onderhandelen en pleiten.

Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be
Bent u notaris? Log dan in via www.juranotariaat.be 
Bent u gerechtsdeurwaarder? Log dan in via www.jura-gerechtsdeurwaarders.be 

Artificiële intelligentie in het recht: eerst stappen, dan lopen

Artificial intelligenceHoe zal de toenemende informatisering en de opkomst van legaltech het advocatenberoep veranderen? Over die vraag buigt de Franstalige advocatuur zich binnenkort op een studiedag. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan artificiële intelligentie. Maar gaat het dan over cyborgs of robots die de functie van de rechter overnemen? Kunnen advocaten hun intelligente en zelfdenkende digitale kantoorhulp een dossier toevertrouwen? Voorlopig gaat het zo hard niet. En we moeten het ook iets minder groots zien: artificiële intelligentie is een vlag die vele ladingen dekt. In de praktijk gaat het voorlopig eerder om intelligent zoeken. ‘First things first,’ zoals Johan Van Driessche, bestuurder IT van de Orde van Vlaamse Balies, zegt: ‘Eerst moeten we werk maken van de digitalisering van justitie, pas daarna kunnen we er intelligente algoritmen op loslaten.’

Lees het volledige artikel in De Juristenkrant (nr. 339 van 7 december 2016).

(foto: alphaspirit)

Openbare verkoop in een modern jasje

Michaël de Potter de ten BroeckLaura SpeltincxMichaël de Potter de ten Broeck en Laura Speltincx schreven voor het Notarieel en Fiscaal Maandblad (nr. 9) een bijdrage waarin ze een cassatiearrest van 9 juni 2016 bespreken over de openbare verkoop van onroerende goederen. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Michaël de Potter de ten Broeck en Laura Speltincx met als titel "Het begrip openbare verkoop in een modern jasje". 

De kapitaalloze bvba en andere verwachte wijzigingen in het vennootschapsrecht

Diederik BrulootHet begon in 2014 als een zuiver academische oefening, maar nu is de grondige hervorming van het vennootschapsrecht een concreet wetgevingsproject.
Professor Diederik Bruloot was vanaf het begin bij de plannen betrokken.

Uitgesproken

Urgentie in kort geding

Advocaat-magistraatEen arrest van het hof van beroep te Gent laat toe één en ander beknopt toe te lichten over bepaalde aspecten van de vereiste hoogdringendheid in kortgedingprocedures. Dit arrest verscheen op 30 november 2016 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 351) samen met een bespreking van Tijl De Jaeger. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het hof van beroep te Gent van 30 januari 2015.

Twitter 
Volg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be