Login Jura - LegalWorld - Jura - Wolters Kluwer

LoginJura, uw virtuele juridische bibliotheek

Jura is een virtuele juridische bibliotheek met een gigantisch aanbod aan wetgeving, rechtspraak en rechtsleer, nieuws en modellen. Dagelijks komt er nieuwe informatie bij. Belgische wetgeving, rechtspraak en rechtsleer wordt tot in de details geïnterpreteerd, geëxploreerd en vervolgens opgeslagen volgens de structuur van het recht. U beschikt op elk moment over alle informatie die u nodig heeft om te adviseren, bemiddelen, onderhandelen en pleiten.

Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be
Bent u notaris? Log dan in via www.juranotariaat.be 
Bent u gerechtsdeurwaarder? Log dan in via www.jura-gerechtsdeurwaarders.be 

Transparantie is de nieuwe standaard met Common Reporting Standard

SpaarvarkenSinds 2016 heeft de ‘Common Reporting Standard’ (CRS) de Spaarrichtlijn binnen de EU vervangen. Onder de CRS moeten financiële instellingen informatie uitwisselen aangaande alle financiële rekeningen van niet-inwoners die hun woonplaats hebben in een ander land dat de CRS eveneens toepast. De CRS hanteert bovendien een doorkijkaanpak voor de ‘uiteindelijk begunstigden’ van zogenaamde ‘passieve niet-financiële entiteiten’. Bovendien moet België in 2017 de Vierde Anti-witwasrichtlijn omzetten in nationaal recht.

Helena De Coninck van advocatenkantoor Laga zet een aantal zaken voor ons op een rijtje.

(foto: Fabian Blank)

Nietigverklaring schijnhuwelijk na echtscheiding

Erik De BockNaar aanleiding van een cassatiearrest belicht Erik De Bock de nietigheidsleer in het algemeen en onderzoekt hij waarom een huwelijk na echtscheiding toch nog kan worden nietig verklaard. Zijn bijdrage verscheen in aflevering 356 van het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) van 15 februari 2017. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Erik De Bock met als titel "Nietigverklaring schijnhuwelijk na echtscheiding". 

Hervorming vennootschapsrecht - een gesprek met expert Michael Heene

Michael HeeneNaar aanleiding van de op til zijnde hervorming van het vennootschapsrecht spraken onze collega's van TaxWorld met expert Michael Heene over zijn ervaringen en bevindingen. Wat is er goed aan de hervorming en wat kan nog beter? Michael Heene, advocaat bij Linklaters en auteur van oa. het hoofdstuk mbt squeeze-out in NV in de praktijk, geeft wat meer uitleg over de complexe materie van de mergers and acquisitions (M&A).

Uitgesproken

Privacy bij verkeersovertredingen

NummerplaatHet Hof van Cassatie deed uitspraak over het opvragen van gegevens van houders van een kentekenplaat aan de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV). Dit arrest verscheen op 15 februari 2017 in aflevering 356 van het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) samen met een bespreking van Sofie Royer. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het Hof van Cassatie van 13 december 2016.

Twitter 
Volg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be