Login Jura - LegalWorld - Jura - Wolters Kluwer

LoginJura gaat voor u tot het uiterste

Bijkomende informatie zoeken op websites van regionale, federale en Europese instellingen is verleden tijd!
Jura verlegt haar eigen grenzen en doorzoekt vanaf nu ook een 200-tal relevante externe juridische publieke sites.
Deze extra functionaliteit – Legal Web Search – is voorlopig gratis en voor alle gebruikers beschikbaar (met uitzondering van Jura One en Jura Duo).
Maak er dus zeker gebruik van en zoek ook buiten Jura. Vanuit Jura.
Meer informatie? 

Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be
Bent u notaris? Log dan in via www.juranotariaat.be 
Bent u gerechtsdeurwaarder? Log dan in via www.jura-gerechtsdeurwaarders.be 

E-box en e-deposit binnenkort van start

E-boxOp 2 juli 2016 is het zover. Dan gaat – voor de vredegerechten en het Belgisch Staatsblad – het e-Box netwerk van start. De hoven van beroep, de arbeidshoven en de rechtbanken van koophandel stappen dan in het e-Deposit systeem.

Onderverhuring via AirBnb

Roland TimmermansRoland Timmermans schreef voor het Tijdschrift voor huurrecht (afl. 2016/2) een bijdrage over onderverhuring via de website van AirBnb. Hij stelt dat het risico op ontbinding van de huurovereenkomst groot is. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Roland Timmermans met als titel "App your service: breekt het hosten van gasten via het bemiddelingsverhuurplatform Airbnb huur?".

Omgevingsrecht op de Leuvense en Gentse wetsdagen 2016

Bart De Becker - Actua omgevingsrechtIn februari 2017 treedt de nieuwe omgevingsvergunning in werking. En wat met het ontwerpdecreet Integraal Handelsvestigingsbeleid dat de Vlaamse regering onlangs goedkeurde?

Tijdens de Leuvense en Gentse wetsdagen van M&D Seminars zal Meester Bart De Becker (Lexeco) een sessie ‘Actua Omgevingsrecht’ geven .

 

Tijdschrift voor Gezondheidsrecht afl. 4 van jaargang 2015-16

TGEZ 2016-15-4 CoverEr is een nieuwe aflevering verschenen van het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht (T.Gez.). Bekijk de inhoudsopgave van deze recentste editie (afl. 4 van jaargang 2015-16).

U kunt deze teksten elektronisch raadplegen op Jura.

Uitgesproken

Brusselse geluidsnormen

VliegtuigHet Grondwettelijk Hof heeft de nieuwe Brusselse milieuhandhavingsregeling getoetst aan diverse bepalingen van de Grondwet, al dan niet in samenhang gelezen met verschillende bepalingen van het EVRM en het BUPO. De nieuwe regeling doorstaat deze toetsing grotendeels. Dit arrest verscheen op 15 juni 2016 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 344) samen met een korte bespreking van Luc Lavrysen. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het Grondwettelijk Hof van 18 februari 2016. 

Twitter 
Volg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be