Login Jura - LegalWorld - Jura - Wolters Kluwer

LoginJura, uw virtuele juridische bibliotheek

Jura is een virtuele juridische bibliotheek met een gigantisch aanbod aan wetgeving, rechtspraak en rechtsleer, nieuws en modellen. Dagelijks komt er nieuwe informatie bij. Belgische wetgeving, rechtspraak en rechtsleer wordt tot in de details geïnterpreteerd, geëxploreerd en vervolgens opgeslagen volgens de structuur van het recht. U beschikt op elk moment over alle informatie die u nodig heeft om te adviseren, bemiddelen, onderhandelen en pleiten.

Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be
Bent u notaris? Log dan in via www.juranotariaat.be 
Bent u gerechtsdeurwaarder? Log dan in via www.jura-gerechtsdeurwaarders.be 

HRJ start twee nieuwe audits op om de werking van justitie te verbeteren

AuditHRJ net twee nieuwe audits opgestart. De eerste zal het humanresourcesbeleid analyseren en vergelijken over alle rechtbanken van eerste aanleg van het land. De audit probeert na te gaan wat de gevolgen zijn van de besparingen op het personeel voor de werking van de rechtbanken. De tweede audit onderzoekt de verkeerssectie van het parket van Bergen. De HRJ wil nagaan of en hoe de gewenste harmonisatie van de procedures uitgevoerd werd binnen de twee afdelingen (Bergen en Doornik). De audit wil nagaan of een dossier op dezelfde manier wordt behandeld in Doornik als in Bergen.

(foto: Joao Silas)

Feitelijke samenwoning

Jonas LambrechtsAnnelies MarissensJonas Lambrechts en Annelies Marissens maakten voor het Tijdschrift voor Familierecht (T.Fam.) een overzicht van rechtspraak waarin ze de belangrijkste rechtspraak duiden inzake feitelijke samenwoning uit de periode 2008-2016. De rode draad doorheen het rechtspraakoverzicht is het feit dat er nog steeds geen wettelijk statuut bestaat voor feitelijk samenwonenden. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Jonas Lambrechts en Annelies Marissens met als titel "Overzicht van rechtspraak (2008-2016) – De feitelijke samenwoning".

Lees het volledige artikel op Jura.

18de leerstoel Gommaar van Oosterwyck toegekend aan Mr. Patrick Hofströssler

Patrick HofströsslerDe 18de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck is dit jaar toegekend aan Mr. Patrick Hofströssler. U bent van harte uitgenodigd op vrijdag 28 april 2017 (om 14u op de VUB, campus Etterbeek). Het onderwerp waarover Patrick Hofströssler zal spreken is 'De gerechtelijke verdeling: meer loyauteit, minder vermogensleed'.

Uitgesproken

Privacy bij verkeersovertredingen

NummerplaatHet Hof van Cassatie deed uitspraak over het opvragen van gegevens van houders van een kentekenplaat aan de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV). Dit arrest verscheen op 15 februari 2017 in aflevering 356 van het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) samen met een bespreking van Sofie Royer. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het Hof van Cassatie van 13 december 2016.

Twitter 
Volg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be