Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura – ontdek de nieuwe mogelijkheden

Er staat een vernieuwde Jura voor u klaar. Maak u geen zorgen: de inhoud is nog steeds dezelfde. En ook uw login en paswoord zijn niet gewijzigd. Wat verandert er dan wel? Met de nieuwe interface kan u de duizenden digitale informatiepagina’s sneller en gerichter doorzoeken. Ontdek dus nu hoe u in Jura sneller vindt waar u naar op zoek bent.
Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be

Europa wil bedrijfsgeheimen beter beschermen

Edwin Jacbos-11 crop.jpgIn de Commissie Juridische Zaken van het Europees parlement is vorige week dinsdag een ontwerprichtlijn goedgekeurd die de bescherming van Europese bedrijfsgeheimen moet harmoniseren en verbeteren. De richtlijn is een goede zaak, vindt advocaat Edwin Jacobs: ‘Nu kan veel informatie niet beschermd worden omdat het niet onder het auteursrecht of andere intellectuele rechten valt.’ Tegenstanders vrezen voor een inperking van de journalistieke vrijheid. Ook klokkenluiders zouden door de richtlijn in de problemen kunnen komen. Daarom werd het ontwerp op de valreep nog geamendeerd, waarna een ruime meerderheid van parlementsleden het licht op groen zette. Op 24 november wordt de ontwerprichtlijn plenair behandeld. (uit De Juristenkrant)

Foto: Wouter Van Vaerenbergh

Komma's in juridische teksten

Johanna WaelkensDe komma is een onooglijk tekentje dat een grote impact kan hebben op de betekenis van een zin. Johanna Waelkens gaat in op het gebruik van de komma in juridische teksten. Haar bijdrage verscheen in afl. 2015/5 van het Tijdschrift voor Belgisch Burgerlijk recht (TBBR)Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Johanna Waelkens met als titel "Het gebruik van de komma in juridische teksten".

Lees het volledige artikel op Jura.

Kaaimantaks

Gerd D. GoyvaertsFilip SmetOp 21 augustus 2015 herhaalt M&D Seminars in Sint-Niklaas een studienamiddag over de ‘Kaaimantaks in het tijdperk van automatische financiële gegevensuitwisseling’ in het kader van de jaarlijkse Estate Planningdagen. Tijdens deze studienamiddag wordt door de sprekers, Gerd D. Goyvaerts en Filip Smet van het kantoor Tiberghien, een praktijkgerichte analyse gegeven van de impact van deze ‘Kaaimantaks’.

Bekijk hier een video-interview met de sprekers, Gerd D. Goyvaerts en Filip Smet.

Juristen in beweging

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Uitgesproken

Beschermingsmaatregel ten aanzien van een bebouwd onroerend goed als onevenredige eigendomsaantasting

BouwovertredingHet Grondwettelijk Hof heeft opnieuw de grenzen van de vergoedingsleer scherp willen stellen en heeft – aansluitend bij zijn vaststaande rechtspraak – aangegeven dat niet elke eigendomsaantasting voor vergoeding in aanmerking komt.

Dit arrest verscheen op 24 juni 2015 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 325) samen met een korte bespreking van John Toury. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het Grondwettelijk Hof van 7 mei 2015.

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be