Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura, de meest actuele en uitgebreide online juridische bibliotheek

Deze website bevat wetgeving, rechtspraak, doctrine, modellen, Jura Books en TPR Online.
Dankzij de baanbrekende zoekmethodiek afgestemd op juridische toepassingen is dit een onmisbare tool voor iedere juridische professional die zeker en efficiënt wil werken.

Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be 

 

Zwemmen of verzuipen: innovatie bij advocaten en bedrijfsjuristen

BarendBlondéOp 20 november vierde het Instituut voor Bedrijfsjuristen de 25e editie van de Dag van de Bedrijfsjurist. Het thema dit jaar was innovatie. Innovatie voor bedrijfsjuristen en innovatie voor advocaten, hoe ziet dat eruit? De Juristenkrant ging het vragen aan Barend Blondé en Kristof Macours, die daarover kwamen spreken op de Dag van de Bedrijfsjurist.

Blondé komt als management consultant bij vele kantoren en heeft een algemeen beeld van hoe de advocatuur georganiseerd is. Macours is Head of Legal Department van BNP Paribas Fortis.

KristofMacours‘Je kunt innovatie voor de advocatuur en voor legal departments niet van elkaar scheiden.’

Blader eens door De Juristenkrant van 19 november 2014, nr. 298. 

Photo credit: Wouter Van Vaerenbergh

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Interpretatie dadingsovereenkomst

WAELKENS JohannaJohanna Waelkens beschrijft in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) van 12 november 2014 (afl. 310) de interpretatie van de dadingsovereenkomst vanuit een praktisch oogpunt. Ze zet de uitleggingsregels die eigen zijn aan de dading uiteen. Daarbij heeft ze aandacht voor hun specifieke betekenis en onderlinge verhouding. Ook de interne en externe hulpmiddelen die de rechter ter beschikking heeft bij het interpreteren komen aan bod. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Johanna Waelkens met als titel "Interpretatie dadingsovereenkomst". 

Juristen in beweging

Uitgesproken

Subrogatierecht van de verzekeraar

HandschoenenEen sterk gemotiveerd vonnis van de rechtbank van eerste aanleg te Gent, uitgesproken op 24 oktober 2013, beperkt de impact van de loondoorbetalingsarresten van het Hof van Cassatie door het subrogatierecht van de verzekeraar in te perken.

Dit vonnis verscheen op 12 november 2014 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 310) samen met een korte bespreking van Yves Stevens. Klik hier voor het kopje bij dit vonnis van de rechtbank van eerste aanleg van 24 oktober 2013.

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be   www.pub.be www.hseworld.be