Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura – ontdek de nieuwe mogelijkheden

Er staat een vernieuwde Jura voor u klaar. Maak u geen zorgen: de inhoud is nog steeds dezelfde. En ook uw login en paswoord zijn niet gewijzigd. Wat verandert er dan wel? Met de nieuwe interface kan u de duizenden digitale informatiepagina’s sneller en gerichter doorzoeken. Ontdek dus nu hoe u in Jura sneller vindt waar u naar op zoek bent.
Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be

Class actions in België: geen blitzstart

rechtbank comp.jpgHet blijft wachten op een eerste class-actionvordering voor een Belgische rechtbank. De praktische omkadering van de wet verbeteren kan volgens Nick Portugaels en Yung Shin Van Der Sype soelaas brengen (uit De Juristenkrant nr. 307).

(Foto: Photonews)

Prima facie geldigheid octrooien in recente cassatierechtspraak

Michael BeckIn IRDI nr. 2014/4 gaat Michael Beck in op de recente verduidelijking door het Hof van Cassatie van het begrip 'prima facie geldigheid', zoals gebruikt voor octrooien bij het toekennen van voorlopige maatregelen of beslagen inzake namaak. De impact van beslissingen ten gronde op de prima facie geldigheid van dat octrooi stond ter discussie. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Michael Beck met als titel "De prima facie geldigheid van octrooien in de recente cassatierechtspraak".

Lees het volledige artikel op Jura.

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Juristen in beweging

Uitgesproken

Terroristische organisatie

ShariaVolgens de correctionele rechtbank te Antwerpen is ‘Sharia4Belgium’ een terroristische organisatie in de zin van artikel 139 Sw. De rechtbank veroordeelde 44 van de 46 beklaagden.

Dit vonnis verscheen op 8 april 2015 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 320) samen met een bespreking van Eef Vandebroek. Klik hier voor het kopje bij dit vonnis van de correctionele rechtbank te Antwerpen van 11 februari 2015. 

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be