Login Jura - LegalWorld - Jura - Wolters Kluwer

LoginJura – ontdek de nieuwe mogelijkheden

Er staat een vernieuwde Jura voor u klaar. Maak u geen zorgen: de inhoud is nog steeds dezelfde. En ook uw login en paswoord zijn niet gewijzigd. Wat verandert er dan wel? Met de nieuwe interface kan u de duizenden digitale informatiepagina’s sneller en gerichter doorzoeken. Ontdek dus nu hoe u in Jura sneller vindt waar u naar op zoek bent.
Ben je rechtenstudent? Log dan in via www.juracampus.be

Koen Lenaerts verkozen tot president Hof van Justitie

De Belgische rechter Koen Lenaerts is door zijn collega's verkozen tot president van het Europees Hof van Justitie. Hij zal de functie uitoefenen van 8 oktober 2015 tot 6 oktober 2018.

Familierechtelijk statuut voor draagmoederschap

DraagmoederschapOndanks meerdere initiatieven, is draagmoederschap in België niet wettelijk geregeld. Het ontbreken van wetgeving heeft enerzijds tot gevolg dat draagmoederschap in een juridisch vacuüm verkeert, wat leidt tot rechtsonzekerheid. Bovendien betekent het dat er ruimte bestaat om op een bedachtzame wijze een beleid te ontwikkelen ten aanzien van het fenomeen. Liesbet Pluym schreef een boek waarin zij deze problematiek toelicht. Klik hier voor een samenvatting van dit boek van Liesbet Pluym met als titel "Een familierechtelijk statuut voor draagmoederschap". 

Vastgoed in de vennootschap - interview met de spreker

Van Hemelen RoelKoopt u onroerend goed best met uw vennootschap of in eigen naam? Of gaat u voor één van de tussenvormen, zoals vruchtgebruik? Alle opties hebben zowel voor- als nadelen. Het komt erop aan welke aspecten u doorslaggevend vindt. Docent Roel Van Hemelen, die de vinger aan de pols houdt van de sterk evoluerende fiscale wetgeving, licht de pro’s en contra’s toe in het seminarie ‘Vastgoed in de vennootschap’ van Kluwer Opleidingen. Hij gaf een geschreven interview dat u hier kunt lezen. 

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Uitgesproken

Regresrecht van de borg jegens de hoofschuldenaar

RekenmachineDe Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg te Brussel brengt een aantal algemene principes over het regresrecht van de borg in herinnering. Dit had tot gevolg dat de borg geen terugbetaling kon krijgen van wat hij als borg betaald had.

Dit vonnis verscheen op 30 september 2015 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 327) samen met een korte bespreking van Caroline Lebon. Klik hier voor het kopje bij dit vonnis van de rechtbank van eerste aanleg te Brussel van 19 juni 2015. 

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be