Login Jura - LegalWorld - Jura - Wolters Kluwer

LoginJura Gerechtsdeurwaarders – optimalisatie filter- en zoekmogelijkheden

Opdat u het maximaal rendement en gebruikscomfort kan halen uit Jura, hebben wij de filter- en zoekmogelijkheden geoptimaliseerd.
Zo zal u merken dat de zoekbalk nu uit 3 delen bestaat, dat de datumfilter meer flexibiliteit toelaat en dat u nóg gemakkelijker kan zoeken op tijdschrift en auteur.
Neem de proef op de som en test de nieuwe mogelijkheden nu uit!

Recht op zondag, met minister Koen Geens

KoenGeensWVVOp zaterdag 17 september ging het stadsfestival Op.Recht.Mechelen van start. De komende drie jaar zijn er activiteiten allerhande, zowel op wetenschappelijk als op cultureel en sociaal vlak.
Het eerstvolgende evenement is nu zondag 25 september. Dan vindt de eerste talkshow ‘Recht op zondag’ plaats met als centrale gast minister van Justitie Koen Geens.

VRG-Codex 2016-2017

VRG-Codex 2016-2017De VRG-codex 2016-2017 is nu beschikbaar. De codex is bijgewerkt tot en met het Belgisch Staatsblad van 8 juli 2016. Studenten krijgen 50% korting. Klik hier voor meer informatie over de VRG-codex 2016-2017. 

7 gevolgen van de nieuwe wetgeving rond overheidsopdrachten

Overheidsopdrachten-Momenteel is het nog een beetje een juridisch vacuüm: de nieuwe wet op overheidsopdrachten en de wet op concessies zijn er wel al, de uitvoerende koninklijke besluiten nog niet. Advocate Elke Casteleyn bespreekt enkele implicaties voor bedrijven, waarvan sommige nu al van kracht zijn.

Uitgesproken

Curator

GrafiekDe curator kan overeenkomsten betreffende persoonlijke rechten, gesloten door de gefailleerde, beëindigen voor zover dit noodzakelijk is voor het beheer van de boedel. Het Hof van Cassatie bevestigde dat de curator dit ook kan doen voor overeenkomsten inzake zakelijke rechten. Dit cassatiearrest verscheen op 21 september 2016 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 346) samen met een korte bespreking van Jasmine Malekzadem. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het Hof van Cassatie van 11 februari 2016. 

Twitter 
Volg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be