LoginJura Notariaat, de meest uitgebreide online juridische bibliotheek

Deze website, volledig op maat van de notaris, bevat wetgeving, rechtspraak, doctrine, Jura Books en TPR Online. Dankzij de baanbrekende zoekmethodiek afgestemd op juridische toepassingen is dit een onmisbare tool voor iedere notaris die zeker en efficiënt wil werken.

 

'Beleidsplannen van korpschefs bleven te vaak dode letter'

PHOTONEWS_10466780-030 hrj.jpgDe Hoge Raad voor de Justitie is na een audit niet mals voor de inhoud van de beleidsplannen van de uittredende korpschefs in de vroegere 27 rechtbanken van eerste aanleg. Ook aan de uitvoering van die plannen schort een en ander, zo stelt de Hoge Raad vast: 'Ze worden als een loutere verplichting gezien waaraan men moet voldoen om te kunnen worden benoemd', is het harde oordeel. Bart Nelissen analyseerde de audit voor De Juristenkrant, en vroeg reacties aan oud-vrederechter Jan Nolf en advocaat Hugo Lamon. 

Blader hier door de nieuwe Juristenkrant (nr. 288) 

 

Foto: Photonews

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Transfer pricing – service level agreement

De Wilde HermanIn Bijvoorbeeld – Modellen voor het Bedrijfsleven verscheen een bijdrage van de hand van Herman De Wilde over de transfer pricing in het kader van een service level agreement. Hij geeft een kort overzicht weer van de transfer-pricingregels en de wijze waarop een marktconforme vergoeding voor diensten die door of aan verbonden ondernemingen geleverd worden, bepaald wordt. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Herman De Wilde. 

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be   www.pub.be www.hseworld.be