Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura Notariaat, de meest uitgebreide online juridische bibliotheek

Deze website, volledig op maat van de notaris, bevat wetgeving, rechtspraak, doctrine, Jura Books en TPR Online. Dankzij de baanbrekende zoekmethodiek afgestemd op juridische toepassingen is dit een onmisbare tool voor iedere notaris die zeker en efficiënt wil werken.

 

‘De zetel heeft te weinig geïnvesteerd in interne organisatie’

HenriHeimans‘De prijs van vrijheid is waakzaamheid.’ Henri Heimans citeert op het einde van het gesprek met Dirk Leestmans voor De Juristenkrant Simon Wiesenthal. Beiden zijn op hun manier monumenten. Wiesenthal maakte jacht op oorlogsmisdadigers, Heimans werkte ruim vier decennia als magistraat in tal van grote dossiers. Het citaat vat zijn werk perfect samen. Heimans’ onafhankelijkheid als raadsheer-onderzoeksrechter en zijn engagement voor de lotsverbetering van geïnterneerden is alom bekend. Als voorzitter van de Gentse Commissie ter Bescherming van de Maatschappij blijft hij nog aan de slag, als magistraat stopte hij er vorige maand mee. ‘Ik blik tevreden terug op mijn loopbaan.’ Een afscheidsgesprek.

Blader hier eens door De Juristenkrant (nr. 296 van 22 oktober 2014)! 

Photo credit: Elisabeth Broekaert

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

GAS-wetgeving minderjarigen ontleed en toegepast

 BOUCHIRAB Nadia  DAMEN Michelle
DEBEN Mien WEIS Karen
Nadia Bouchirab, Michelle Damen, Mien Deben en Karen Weis bespreken in aflevering 309 van het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) van 22 oktober 2014 de regelgeving rond de oplegging van gemeentelijke administratieve sancties (GAS) aan minderjarigen. Daarbij maken ze een grondige vergelijking tussen het oude en het nieuwe GAS-systeem ingevoerd in de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Nadia Bouchirab, Michelle Damen, Mien Deben en Karen Weis met als titel "GAS-wetgeving minderjarigen. Ontleed en toegepast". 

Lees het volledige artikel op Jura.

Uitgesproken

Begrip ‘bedrog’ in artikel 18 Arbeidsovereenkomstenwet

Rechtszaal logoKrachtens artikel 18 Arbeidsovereenkomstenwet is een werknemer die bij de uitvoering van zijn overeenkomst schade aan zijn werkgever of derden berokkent, enkel aansprakelijk voor bedrog of zware schuld. Het Hof van Cassatie deed op 11 maart 2014 uitspraak over de draagwijdte van het begrip ‘bedrog’.

Dit arrest is op 22 oktober 2014 verschenen in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 309) samen met een korte bespreking van Sophie Guiliams. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het Hof van Cassatie van 11 maart 2014.

Lees het arrest en de bespreking op Jura.

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be   www.pub.be www.hseworld.be