Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura Notariaat, de meest uitgebreide online juridische bibliotheek

Deze website, volledig op maat van de notaris, bevat wetgeving, rechtspraak, doctrine, Jura Books en TPR Online. Dankzij de baanbrekende zoekmethodiek afgestemd op juridische toepassingen is dit een onmisbare tool voor iedere notaris die zeker en efficiënt wil werken.

 

De 25e Dag van de Bedrijfsjurist

25edagvandebedrijfsjuristDit jaar op 20 november viert het Instituut voor Bedrijfsjuristen (IBJ) in Brussel de 25e editie van de Dag van de Bedrijfsjurist.

Op deze editie komen verschillende sprekers het thema ‘innovatie, bron van recht’ toelichten: Barend Blondé, Tom Boedts, Véronique Boveroux, Ludivine Coulon, Luc de Brabandere, Hugues Delescailles, Joren De Wachter, Anne De Wolf, Jos Dumortier, Benjamin Gevers, Els Kindt, Kristof Macours en Carla Van Steenbergen.

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

De wet betreffende de familie- en jeugdrechtbank

Senaeve PatrickBekkers AnPatrick Senaeve en An Bekkers schreven een commentaar bij de wet betreffende de familie- en jeugdrechtbank. Zij maken een uitgebreide analyse van de volstrekte bevoegdheid en van de territoriale bevoegdheid van de familierechtbank. Klik hier voor een korte bespreking van dit boek van Patrick Senaeve en An Bekkers met als titel "De wet betreffende de familie- en jeugdrechtbank".

Uitgesproken

Begrip ‘bedrog’ in artikel 18 Arbeidsovereenkomstenwet

Rechtszaal logoKrachtens artikel 18 Arbeidsovereenkomstenwet is een werknemer die bij de uitvoering van zijn overeenkomst schade aan zijn werkgever of derden berokkent, enkel aansprakelijk voor bedrog of zware schuld. Het Hof van Cassatie deed op 11 maart 2014 uitspraak over de draagwijdte van het begrip ‘bedrog’.

Dit arrest is op 22 oktober 2014 verschenen in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 309) samen met een korte bespreking van Sophie Guiliams. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het Hof van Cassatie van 11 maart 2014.

Lees het arrest en de bespreking op Jura.

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be   www.pub.be www.hseworld.be