Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura Notariaat, de meest uitgebreide online juridische bibliotheek

Deze website, volledig op maat van de notaris, bevat wetgeving, rechtspraak, doctrine, Jura Books en TPR Online. Dankzij de baanbrekende zoekmethodiek afgestemd op juridische toepassingen is dit een onmisbare tool voor iedere notaris die zeker en efficiënt wil werken.

 

Brussel, we hebben een (deontologisch) probleem

Advocaat-anoniemOp 1 januari 2015 treedt de Codex deontologie voor advocaten van de OVB in werking. Alle advocaten zullen vanaf dan - eindelijk - dezelfde deontologie moeten respecteren.

Althans, zo wil de OVB het. Advocaten Hugo Lamon en Patrick Hofströssler consulteerden de codex in het Staatsblad en waren verrast door wat ze lazen. Ze doen in De Juristenkrant dan ook een dringende oproep aan de OVB, want er is een probleem. En geen kleintje. Kunnen advocaten vanaf januari nog wel optreden als bemiddelaar?

Blader eens door De Juristenkrant (nr. 300 van 17 december 2014). 

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Algemene voorwaarden van socialenetwerksites

 Wauters Ellen
Lievens Eva
VALCKE Peggy

Ellen Wauters
, Eva Lievens en Peggy Valcke nemen in afl. 312 van het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) van 10 december 2014 een aantal clausules van Facebook onder de loep. Ze gaan na of deze clausules in overeenstemming zijn met het huidige juridische kader op Europees niveau. Ze formuleren ook een aantal bedenkingen over het (on)evenwicht tussen de rechten en plichten van gebruikers van socialenetwerksites en aanbieders. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Ellen Wauters, Eva Lievens en Peggy Valcke met als titel "Bescherming van gebruikers van sociale media. Juridisch perspectief op algemene voorwaarden van socialenetwerksites". 

Lees het volledige artikel op Jura.

Uitgesproken

Overheidsaansprakelijkheid wegens fouten van magistraten

Tok magistraatHet Grondwettelijk Hof zorgt voor een verdere verfijning van de overheidsaansprakelijkheid wegens fouten van magistraten in de uitoefening van hun rechtsprekende functie. Het Grondwettelijk Hof lijkt een derde uitzondering te aanvaarden naast de twee uitzonderingen die het Hof van Cassatie reeds aanvaard heeft.

Dit arrest verscheen op 10 december 2014 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 312) samen met een korte bespreking van Sophie Guiliams. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van Grondwettelijk Hof van 30 juni 2014.

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be   www.pub.be www.hseworld.be