Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura Notariaat, de meest uitgebreide online juridische bibliotheek

Deze website, volledig op maat van de notaris, bevat wetgeving, rechtspraak, doctrine, Jura Books en TPR Online. Dankzij de baanbrekende zoekmethodiek afgestemd op juridische toepassingen is dit een onmisbare tool voor iedere notaris die zeker en efficiënt wil werken.

 

Nieuwe omzettingsregels voor vruchtgebruik gelden vanaf 25 januari 2015

VruchtgebruikOp 22 mei 2014 besliste de wetgever om uniforme regels in te voeren voor de omzetting van een vruchtgebruik in volle eigendom of geld. De eenvormige waarderingsregels zouden 10 dagen na publicatie van de eerste omzettingstabel van toepassing worden.

Die eerste omzettingstabel verscheen op 15 januari 2015 in het Belgisch Staatsblad, zodat de nieuwe waarderingsregels op 25 januari kunnen ingaan.

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Merkafbakeningsovereenkomsten in EU-mededingingsrecht

Ottoy EmmaEmma Ottoy onderzoekt in het tijdschrift IRDI (nr. 2014/3) in welke mate afbakeningsovereenkomsten met betrekking tot de rechten op een merk verenigbaar zijn met het EU-mededingingsrecht van artikel 101 VWEU. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Emma Ottoy met als titel "Merkafbakeningsovereenkomsten in het licht van het EU mededingingsrecht". 

Lees het volledige artikel op Jura.

Uitgesproken

Stille verkoop onroerend goed

HuisHet hof van beroep te Gent interpreteerde een beding in een bemiddelingsovereenkomst gesloten met een immobiliënmakelaar, dat voorziet in de stille verkoop van een onroerend goed.

Dit arrest verscheen op 14 januari 2015 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 314) samen met een korte bespreking van Reinhard Steennot. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het hof van beroep te Gent van 21 mei 2014. 

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be   www.pub.be www.hseworld.be