Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura Notariaat, de meest uitgebreide online juridische bibliotheek

Deze website, volledig op maat van de notaris, bevat wetgeving, rechtspraak, doctrine, Jura Books en TPR Online. Dankzij de baanbrekende zoekmethodiek afgestemd op juridische toepassingen is dit een onmisbare tool voor iedere notaris die zeker en efficiënt wil werken.

 

Opendeurdag Brussels Justitiepaleis: 29 november 2014

BrusselsJustitiepaleisAltijd het Brusselse Justitiepaleis eens willen ontdekken of laten zien aan uw familie? Het kan op de opendeurdag van zaterdag 29 november 2014.

Van 9 tot 17 uur kunt u aansluiten bij geleide bezoeken, gaan kijken naar fictieve processen en uw licht opsteken bij gratis consultaties in verschillende rechtsdomeinen, waarbij men ook aandacht zal hebben voor bemiddeling. Er is bovendien kinderanimatie voorzien.

Het initiatief gaat uit van l'Ordre français des avocats du barreau de Bruxelles.

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Interpretatie dadingsovereenkomst

WAELKENS JohannaJohanna Waelkens beschrijft in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) van 12 november 2014 (afl. 310) de interpretatie van de dadingsovereenkomst vanuit een praktisch oogpunt. Ze zet de uitleggingsregels die eigen zijn aan de dading uiteen. Daarbij heeft ze aandacht voor hun specifieke betekenis en onderlinge verhouding. Ook de interne en externe hulpmiddelen die de rechter ter beschikking heeft bij het interpreteren komen aan bod. Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Johanna Waelkens met als titel "Interpretatie dadingsovereenkomst". 

Uitgesproken

Subrogatierecht van de verzekeraar

HandschoenenEen sterk gemotiveerd vonnis van de rechtbank van eerste aanleg te Gent, uitgesproken op 24 oktober 2013, beperkt de impact van de loondoorbetalingsarresten van het Hof van Cassatie door het subrogatierecht van de verzekeraar in te perken.

Dit vonnis verscheen op 12 november 2014 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 310) samen met een korte bespreking van Yves Stevens. Klik hier voor het kopje bij dit vonnis van de rechtbank van eerste aanleg van 24 oktober 2013.

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be   www.pub.be www.hseworld.be