LoginJura Notariaat, de meest uitgebreide online juridische bibliotheek

Deze website, volledig op maat van de notaris, bevat wetgeving, rechtspraak, doctrine, Jura Books en TPR Online. Dankzij de baanbrekende zoekmethodiek afgestemd op juridische toepassingen is dit een onmisbare tool voor iedere notaris die zeker en efficiënt wil werken.

 

‘Advocaten moeten hun cliënten verleiden met content’

Sirius LegalWat is nog de meerwaarde van een advocaat? De economisch moeilijke tijden, de digitale revolutie, de toegenomen concurrentie van cijferberoepen en gespecialiseerde juristen, zetten het oude businessmodel van de advocatuur onder druk. De Juristenkrant sprak met een aantal advocaten die nadenken over nieuwe wegen voor een oud beroep. Vandaag: Sirius Legal.

Dit interview verscheen in De Juristenkrant nr. 287 van 9 april 2014.

Photo credit: Wouter Van Vaerenbergh

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Basiswet gevangeniswezen en rechtspositie gedetineerden

TStrafrTom Daems, Vincent Eechaudt, Eric Maes en Tom Vander Beken geven een stand van zaken over de basiswet van 12 januari 2005 betreffende het gevangeniswezen en de rechtspositie van de gedetineerden. Hun bijdrage verscheen in aflevering 1 van 2014 van het Tijdschrift voor Strafrecht (T.Strafr.)Klik hier voor een samenvatting van deze bijdrage van Tom Daems, Vincent Eechaudt, Eric Maes en Tom Vander Beken met als titel "De basiswet van 12 januari 2005 betreffende het gevangeniswezen en de rechtspositie van de gedetineerden: een status quaestionis". 

Lees het volledige artikel op Jura.

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be   www.pub.be www.hseworld.be