Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura Notariaat, de meest uitgebreide online juridische bibliotheek

Deze website, volledig op maat van de notaris, bevat wetgeving, rechtspraak, doctrine, Jura Books en TPR Online. Dankzij de baanbrekende zoekmethodiek afgestemd op juridische toepassingen is dit een onmisbare tool voor iedere notaris die zeker en efficiënt wil werken.

 

Welke gevolgen hebben familierechtelijke dossiers voor het sociale zekerheidsrecht?

FamilyDe gezinssituatie en de burgerlijke staat van een persoon – en de wijzigingen hierin – beïnvloeden zijn rechten en plichten binnen de sociale zekerheid, onder meer op het vlak van pensioen, gezinsbijslag, ziekte- en invaliditeit, werkloosheid, arbeidsongevallen, beroepsziekten en sociale bijstand. Juristen die familierechtelijke dossiers behandelen (advocaten, notarissen, magistraten, gerechtsdeurwaarders, estate planners,…), moeten om die reden oog hebben voor de implicaties van zulke dossiers op socialezekerheidsrechtelijk vlak.


Welke socialezekerheidsrechtelijke impact familierechtelijke dossiers kunnen hebben, bespreekt prof. dr. Elisabeth Alofs, docent aan de Vrije Universiteit Brussel, uitgebreid tijdens de 22ste sessie van de Juristendagen, die op 28 augustus aanstaande plaatsvindt in het Kasteel van Brasschaat. Tijdens haar uiteenzetting maakt prof. dr. Elisabeth Alofs de deelnemers wegwijs in de technische socialezekerheidsrechtelijke regelgeving die voortdurend onderhevig is aan verandering.


Bekijk hier het programma van de Juristendagen en schrijf u in! 

Photo credit: donzeladef

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Familie- en jeugdrechtbank

Brouwers StevenGovaerts MarcelAflevering 38 van het Bestendig Handboek Echtscheiding is volledig gewijd aan de ingrijpende wijzigingen die de invoering van de familie- en jeugdrechtbank met zich meebrengen. Steven Brouwers en Marcel Govaerts zijn de auteurs van dit werk. Klik hier voor een korte bespreking.

Bestel het Bestendig Handboek Echtscheiding nu.

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be   www.pub.be www.hseworld.be