Login Jura - LegalWorld - Jura - Kluwer

LoginJura Notariaat – ontdek de nieuwe mogelijkheden

Er staat een vernieuwde Jura Notariaat voor u klaar. Maak u geen zorgen: de inhoud is nog steeds dezelfde. En ook uw login en paswoord zijn niet gewijzigd. Wat verandert er dan wel? Met de nieuwe interface kan u de duizenden digitale informatiepagina’s sneller en gerichter doorzoeken. Ontdek dus nu hoe u in Jura Notariaat sneller vindt waar u naar op zoek bent.

Nieuw: ombudsdienst voor het notariaat

FRNB notaireSinds 1 juni 2015 kunnen cliënten van notarissen met hun vragen en eventuele klachten terecht bij de pas opgerichte ombudsdienst voor het notariaat.

De burger beschermen en de werking van het notariaat optimaliseren, zijn de voornaamste doelstellingen van de nieuwe ombudsdienst. Alle info over de werking van de dienst is terug te vinden op www.ombudsnotaris.be.

Overgang van onderneming krachtens overeenkomst

Vandersnickt ClaudioVan Claudio Vandersnickt verscheen een boek met als titel "Overgang van onderneming krachtens overeenkomst. Het materieel toepassingsgebied van richtlijn 2001/23/EG". Hij onderzoekt de rechtspraak van het Hof van Justitie met betrekking tot het materieel toepassingsgebied van richtlijn nr. 2001/23/EG en voert een Europeesrechtelijke toets van Hoofdstuk II van de CAO nr. 32bis door. Zijn invalshoek is dus Europeesrechtelijk. Klik hier voor een interview met Claudio Vandersnickt naar aanleiding van zijn boek. 

Bestel het boek "Overgang van onderneming krachtens overeenkomst. Het materieel toepassingsgebied van richtlijn 2001/23/EG" van Claudio Vandersnickt.

Logo

Volg LegalWorld op Facebook.

TwitterVolg LegalWorld op Twitter via @LegalWorld_nl (Meer info)

Uitgesproken

Verbod op doorverkoop tickets

TicketHet Grondwettelijk Hof heeft op 30 april 2015 de klacht van www.ebay.be en www.2dehands.nl tegen de wet van 30 juli 2013 die de doorverkoop met winst van toegangskaarten voor evenementen verbiedt, verworpen. Het verbod op doorverkoop van toegangskaarten blijft dus overeind.

Dit arrest verscheen op 27 mei 2015 in het Nieuw Juridisch Weekblad (NjW) (afl. 323) samen met een bespreking van Diederik Bruloot. Klik hier voor het kopje bij dit arrest van het Grondwettelijk Hof van 30 april 2015.

Neem ook eens een kijkje op de andere Kluwer-portals

 www.hrworld.be     www.taxworld.be  www.hseworld.be